Välja rätt router

Fordon

Gå direkt till vår sida för routrar specifikt för fordon.

Tåg och spårfordon

Gå direkt till vår sida för routrar specifikt för tåg och spårfordon.

Industri och IoT

Automater, digitala kiosker, digitala skyltar och maskiner

Routrar som sitter i automater, kiosker och maskiner är nästan alltid obemannade och vid driftstopp måste personal åka ut. Det innebär att man har några speciella krav på dessa routrar:

  • Maximal driftsäkerhet och "självläkning" - Ingen skall behöva åka ut för att starta om.
  • Fjärrmanagering / övervakning (om man har många)
  • SMS styrning
  • Eventuellt möjlighet till I/O portar för att t.ex. kunna starta om bakomvarande apparater.
  • VPN access

Exempel på industriella routrar för utomater, digitala kiosker, digitala skyltar och maskiner.

Dåligt skyddade utomhusapplikationer (fukttåliga routrar)

Vissa applikationer kommer att placeras utomhus och routrarna måste vara bättre skyddade från fukt. Vi rekommendera alltid att routern sitter under något tak men det finns modeller som är IP64-klassade som tål vatten och fukt relativt bra.

Vi har även en IP67-klassad (vattentät) 5G Router från Milesight som  är tänkt att monteras utomhus. Alla antenner (inkl. WIFI) är placerade innanför det vattentäta skalet.

Exempel på industriella routrar för utomhusapplikationer

Strömsnåla applikationer (batteridrivna eller solcellsdrivna)

Vi har några routrar som är speciell framtagna för applikationer där man har mycket begränsad strömmatning.

Dessa routrar har både låg strömförbrukning under vanligt drift. Samt Ultra Low Power Sleep Mode då de "sover" och väntar på att vakna antingen via en yttre signal eller på timer/klocka.

Om man låter routern sova och vakna på timer/klocka kan dessa även väcka bakomliggande produkter via I/O-porten

Exempel på extra strömsnåla industriella routrar.

Extrema krav på uptime

Vissa kunder har stora krav på uptime. Vissa applikationer kräver att routern alltid snabbt kan hoppa mellan olika operatörer med bara sekunders intervall. I dessa fall använder man en router med dubbla radiomoduler. Då kan man inom loppet av några sekunder upptäcka ett avbrott och byta till till en annan operatör. Routern har då två radiomoduler som alltid är uppkopplade på olika operatörer och snabbt kan växla över.

Vanliga användningsområden är betaltrafik i butiker som inte har någon fast internetförbindelse

Exempel på avancerade routrar för extrema krav på täckning (dubbla radiomoduler)

Miljöer där det kan förekomma brandfarliga ämnen eller gas

Vissa av våra routrar är anspassade för miljöer där det kan förekomma brandfarligt ämnen såsom brandfarligt damm, brandfarliga vätskor eller gas. OBS! Följande routrar skall inte placeras i miljöer med KONSTANT gaskoncentration.

Exempel på routrar för UL 60950 / Hazardous Environments: Class 1 Div 2

Webkameror

Advantech SmartFlex finns i modeller med PoE PSE d.v.s. de kan mata upp till två webkameror med ström. Det unika med Advantechs PoE matning är att routern kan styra PoE-matningen direkt från routern (individuellt per port) vilket gör att man enkelt kan t.ex. starta om "hängda" kameror utan att åka ut på platsen. Routrarna har desstom möjlighet att scripta funktioner vilket gör att man t.ex. kan göra ett script som bevakar att kameran svarar på ping och om den inte gör det så bryter den strömmen till kameran för att starta om den.

Celerway Stratus har PoE matning in och två stycken PoE ut-portar. Stratus har dessutom en eller två LTE CAT12/13 radiomoduler för tredubbel prestanda i Uplink (upp till 150 Mbit/s). Detta är mycket intressant för de som vill köra webkameror med hög upplösning.

Vill man ha maximal prestanda i Uplink väljer man en 5G router.  En LTE CAT12/13 router ger maximal uplink-prestanda i 4G-nätet (teoretiskt max 150 Mbit/s). Men en 5G router har ännu mer uplink prestanda.

Exempel på routrar för Webkameror

Se alla routrar från följande leverantörer

Advantech
AMIT
Celerway
Milesight
Sierra Wireless