Antenner för blåljusmyndigheter

Poynting HELI
 
Blåljusmyndigheter har speciella önskemål och högre krav på antenner

Kommunikation inom blåljusveksamhet (polis, brandkår och ambulans m.fl.) sker idag över flera olika radiotekniker.

Vi erbjuder antenner anpassade för flera olika frekvenser och applikationer.

Fordon

Moderna fordonsplattformar inom blåljus använder många olika radiosystem. Oftast återfinns en kombination av publika mobilnät (4G, 5G LTE), LTE450, TETRA, UHF och GPS/GNSS m.fl.

I sortimentet från Panorama finns fordonsantenner med upp till 15 inbyggda element och extern sprötantenn med varierade frekvensområde. Allt i en mycket tålig och ruggad konstruktion.

Dessa ersätter eller kompletterar bilens befintliga antenner och klarar mycket av kommunikationsbehovet.

Vissa situationer kräver diskret placering och dolda antenner. I sortimentet finns produkter som kan monterad på insidan fönster eller bakom fordonets inredning.

Motorcyklar

Motorcyklar ställer andra krav men har samma behov att kommunicera. Antennernas placering och omfång är avgörande men i Panoramas sortiment finns ett antal lämpliga produkter.

Marin

Antenner för marina applikationer har bättre tålighet mot salt och väta. Hos oss hittar du ett antal produkter som utöver anslutning till mobilnätet även klarar TETRA, VHF, UHF och LTE450.

Kroppsburna antenner

Panorama har också en serie med kroppsburna antenner som kan bäras dolt i olika typer av klädesplagg eller väskor. Antingen permanent insydda eller tillfälligt monterat.

 

 

 

Ett stort antal antenner finns tillgängliga i vår webshop och ytterligare finns att tillgå från olika tillverkare.

Alla projekt är olika så tveka inte att kontakta oss med frågor och önskemål. Då hjälper vi er att hitta rätt produkter.

Telefon 08-441 35 30 eller e-post info@communica.se.

Vill du lära dig mer om antenner? Klicka här för mer information och utbildningsvideo.