Antenner för ökad prestanda på 4G / 5G

Poynting HELI

Antenner för att öka hastigheten och stabilitet på din 4G / 5G router.

Mobilnäten har blivit mycket snabbare med åren och många går över från fiber till mobil datakommunikation både hemma och på företagen.

Men många moderna hus och byggnader är ordentligt värmeisolerade och därmed blir det också svåra att få fram en bra mobilsignal till routern inomhus. Därför har vi många bra lösningar på antenner som ger dig betydligt bättre prestanda och stabilare uppkoppling oavsett plats och väder.

Alla tillverkare kan göra en antenn som är bra på EN frekvens...

Men mobilnäten i Sverige består idag av åtta separata frekvensband. Det krävs massor av forskning för att konstruera antenner som fungerar bra på många band. Poynting har bland annat André Fourie (CEO) som är professor i antennteknik som har utvecklat många av Poytings mest avancerade antenner.

Tänk på att...

Alla dessa antenner är tänkta att placeras utomhus där signalen är bättre än inomhus. Om du placerar en dyr och häftig antenn innanför ditt värmeisolerade fönster kommer du aldrig få en bra funktion.

Poynting XPOL riktantenner med MIMO (2x2 eller 4x4 MIMO)

När man använder 4G eller 5G så kör de med en teknik som heter MIMO och som använder två antennelement (4G) eller fyra antennelement (5G). I de flesta fallen använder man en antenn där flera antennelement är monterade i samma yttre skal och två eller fyra kablar kommer ut.

Poynting har under många år specialiserat sig på högförstärkande multibandsantenner för mobildata med MIMO. 

Poyntings XPOL-riktantenner har ett nytt innandöme baserat på Artificial Magnetic Conductors (AMC) och en helt ny typ av patentsökta antennradiator. Detta ger högre och jämnare förstärkning över alla banden samt en bättre och effektivare riktningsverkan. XPOL-serien är extremt populär och den antennprodukt som ger absolut mest prestanda per antennyta.

I praktiken innebär det bättre signal även i riktigt dåliga områden och bättre prestanda för alla routrar.

Ta en titt på alla våra återförsäljares hemsidor och se vad  kunderna ger XPOL-riktantennerna för rating.

Poynting XPOL-serien har 11 dBi  förstärkning vilken ger nästan 4-dubblad räckvidd i öppen terräng.

När skall jag välja en XPOL riktatenn?

XPOL riktantenner är för dig som har en dålig signal även utomhus (0-3 staplar) och vill maximera prestandan. Antennen skall riktas mot närmaste mast och placeras så högt och fritt som möjligt.

2x2MIMO XPOL

4x4 XPOL för 5G routrar med 4 antennkontakter

XPOL-riktantenner finns med fasta kablar (skarvbara) eller med N-kontakter direkt i antennen om du vill dra grövre antennkablar hela vägen till antennen.

Läs mer om XPOL-2-5G (2x2 MIMO) med fasta kablar
Läs mer om XPOL-2-5G (2x2 MIMO) med N-kontakt
Läs mer om XPOL-24 (4x4 MIMO) med fasta kablar
Läs mer om XPOL-24 (4x4 MIMO) med N-kontakt

Poynting OMNI-serien

Ibland vill man man ha bästa möjliga mottagning men man vill inte rikta in sin antenn mot en specifik basstation. Om du är relativt nära flera basstationer kan en OMNI vara bättre än en riktantenn som bara pratar med en basstation.

När skall jag välja en OMNI-antenn?

Poyntings OMNI-antenner är vanliga i professionell miljö där man vill optimera redundans och använder rundstrålande antenner som kan ansluta mot fler basstationer samtidigt för att kunna byta basstation om den är hårt belastad eller vid tekniska fel på en viss basstation. Men OMNI antennerna är även vanliga i hemmamiljö där signalstyrkan inomhus är dålig men signalstyrkan utomhus är acceptabel (2-4 staplar).

OMNI-antennerna används även för installationer som ibland flyttar på sig (t.ex. byggbodar). Eller på båtar (se våra antenner för båtar och fartyg)

Poynting OMNI finns som:

  • Singel antenn (SISO) som ger 2,5 till 3 gånger så låg räckvidd jämfört med bara router / mobiltelefon
  • 2x2 MIMO med två antennelement som ger 2 gånger så lång räckvidd jämfört med bara router / mobiltelefon
  • 4x4 MIMO för 5G som ger 1,75 gånger så lång räckvidd jämfört med bara router / mobiltelefon

Så om du behöver redundans kan du välja på flera SISO antenner för absolut bäst täckning i våldigt dåliga förhållanden eller välja 2x2 MIMO eller 4x4 MIMO om signalförhållandena är acceptabla utomhus.

SISO-modellen kommer med en N-kontakt i antennen och MIMO modellerna kommer med kablar och SMA-kontakter

MIMO modellerna är mycket popular i butiksinstallationer där man antingen har fiber primärt och 4G / 5G som redundans eller endast 4G / 5G. Eftersom OMNI-antennerna ger både redundans, bra signalstyrka och dessutom är snabba att installera eftersom de inte kräver inriktning så blir de extra populära i professionella installationer.


Läs mer om OMNI-293 (SISO)
Läs mer om OMNI-600 (2x2 MIMO)
Läs mer om OMNI-214 (4x4 MIMO)

XPOL rundstrålande antenner

Ibland har man platser där signalen inomhus är dåligt men signalen utomhus är bra (3-5 staplar). Under dessa förhållanden kan man klara sig med en rundstrålande antenn med mindre förstärkning såsom XPOL-1.

XPOL-1 serien finns som 2x2 MIMO eller 4x4 MIMO. XPOL-1 är en antenntyp med korspolariserade antenner för bättre hastighet.

XPOL-1 är gjorda för enkel montering på maströr, på väggen eller även temporärt med sugkoppar.


Läs mer om XPOL-1 med 2x2 MIMO
Läs mer om XPOL-1 med 4x4 MIMO

Poynting ePoynt-4

Vill du placera antennen högt upp för maximal signal men du har problem med långa antennkablar och höga signalförluster?

ePoynt finns som 2x2 MIMO eller 4x4 MIMO och har korspolariserade antenner för maximal hastighet.

ePoynt ger dig ändå möjlighet att placera routern direkt i antennen för att undvika signalförluster i antennkablarna.

ePoynt har även 2x2 MIMO WIFI antenner för WIFI täckning utomhus.

ePoynt kommer med flera olika monteringsalternativ exempelvis för montering på rör och vägg

Läs mer om ePoynt-4

Se även Milesights kompletta 5G utomhusrouter i ett IP67-klassat polycarbonatskal. Den kommer komplett med skal, antenner och router inbyggd. Drivs via PoE.

LPDA UItra Wideband 11 dBi antenner

Ibland vill man ha maximal prestanda och storleken spelar ingen roll... LDPA-serien från Poynting är såld i mer än 20.000 exemplar bara i Sverige. Den är extremt driftsäkert och har funnits i över 20 år.

Vår senaste LDPA-500 är en True Wideband med mycket hög förstärkning även på lägsta banden och en mycket jämn frekvenskurva mellan 617MHz upp till 7200 MHz.

När du vill ha en antenn som klara ALLA banden även mellan nuvarande frekvenser och med mycket god förstärkning. Multipla LPDA kan kopplas samman för 2x2 MIMO eller 4x4 MIMO.

 

Läs mer om Poynting LPDA-500
Läs mer om Poyntion LDPA-92

För mer information om Poynting antenner ring 08-441 35 30 eller maila info@communica.se

Är du intresserad av att lära dig mer om antenner för mobilnäten så kan du titta på vår utbildningsvideo