Communica grundades 1997 och sedan starten har vi haft fokus på att distribuera produkter för mobilt bruk, datakommunikation och säkerhet på den svenska marknaden.

Våra produktområden kan idag delas in i mjukvara och molntjänster, datorkommunikation, säkerhet och tillbehör med inriktning på mobilt bruk samt lösningar kretsande kring IoT/M2M.

Communica har idag 6 anställda och drygt 50 Mkr. Vi är ett stabilt företag med högsta kreditrankningen hos UC, är AAA ratade hos Dun & Bradstreet samt blev utvalt till årets superföretag i vår bransch i Veckans Affärer 2006.

Sedan 2000 är Communica svensk representant för VADnet, en grupp av ledande värdeadderande distributörer i Europa.

Vision

Att vara den ledande värdeadderande distributören i Sverige.

Vi erbjuder leverantörer och återförsäljare kunskap för att introducera nya teknologier och produkter på den svenska IT-marknaden.

Vår affärsidé är att tillhandahålla systemprodukter till IT-branschens mest expansiva sektorer. Att med bred kunskap och service underlätta val av produkter samt stödja kunden med implementation och användning.

Koncept

Grunden till vår affärsidé är att underlätta för leverantörer och återförsäljare att introducera ny teknik på den svenska marknaden. Vi vill erbjuda våra återförsäljare hög teknisk kunskap om produkterna.

Det innebär att vi kan ett hjälpa till innan försäljning samt ha bra support och service efteråt. Det skall vara enkelt och gå snabbt att få försäljning-, produkt- och supportinformation från oss antingen via telefon, email eller på webbplatsen. Vi erbjuder även återförsäljarna ny kunskap genom utbildningar och seminarium om nya teknologier och produkter. För våra leverantörer försöker vi vara en aktiv distributör som effektivt marknadsför produkterna genom kundbesök, utbildningar, webinar, mässor mm. Vi arbetar dels med stora världsledande leverantörer som behöver hjälp att komma in på en ny marknad där deras befintliga kanaler inte räcker till. Men även med mindre leverantörer som saknar representation i Sverige och behöver en partner för aktiv marknadsföring, presale och teknisk support till återförsäljare och slutanvändare.

In English

The Communica website contains information for our Swedish resellers, customers and end-users.

For the benefit of our current and would-be suppliers we have english information about the company below.

Communica is a Swedish value added distributor of primarily MSP Cloud services, communication products, software, M2M and IoT products.

Communica's goal is to be our vendor's local representation and provide the local marketing, high quality pre-sales and also offer a high service-level and excellent technical support.

Our top suppliers include Advantech (B+B, Conel), Celerway, MobilePartners, N-able, Noabe (Jablocom), Milesight, Panorama Antennas, Poynting, Samsonite, Sierra Wireless and SYN Techonologies.

Communica supplies the products to about 1500 resellers, IT-integrators and industrial integrators around Sweden.

The company was founded in 1997 and is based in Stockholm, Sweden.

Communica is finacially solid and has retained a solid D&B AAA-rating continuously since 2007.

Our address is Torggatan 8, 171 54 Solna, Sweden.

Our phone number is +46 8 441 35 30.