Antenner för fordon och M2M

 

Antenner för fordon

Vi har ett stort utbud av antenner för fordon. Allt från takantenner till antenner som tejpas på insida av rutan. Vi rekommenderar alltid en takantenn om möjligt eftersom de ger bästa mottagningen.

Tänk på att många fordon idag har energiglas som dämpar radiosignaler väldigt mycket och det gör det ofta svårt att använda antennerna inne i fordonet.

Alla våra fordonsantenner är E-marked (godkända för bruk i fordon) och har ett bra skydd mot väder och vind. Alla fordonsantenner med genomföring har både bult och limplatta för maximal skydd mot intrång av fukt.

Några saker att fundera på:

  • Fast montering eller magnetfot?
  • MiMo? (LTE kräver 2x2 MIMO för full hastighet och 5G kräver 4x4 MIMO)
  • GPS?
  • WiFI?
WIFI i fordonsantenn

WiFi i fordonsantennen används antingen i sammanhang där routern kan koppla upp via WiFi t.ex. när man är inomhus (såsom i parkeringsgarage) eller en truck som alternerande åker inom och utanför företagets WiFi täckning.

Det andra användningsområdet är där man vill ha WiFi täckning utanför fordonet (för t.ex. handhållna betalterminaler m.m.)

Vanligaste fordonsantenner

 

M2M och IoT-antenner

Många routerinstallationer sker i fast miljö såsom elskåp, digitala skyltsystem, digitala kiosker eller olika industriapplikatoner. I många av dessa fall kan man inte använda interna antenner för att routern finns i ett skärmat utrymme. Där har vi många olika antenner för att dra ut antenn på utsidan av metallskalet.

Vissa installationer är dessutom inomhus med väldigt dålig signal och där man måste dra ut en antenn och fästa på vägg eller stolpe för att få tillräcklig signal. Där har vi rundstrålande antenner eller kraftfulla riktantenner.

M2M / IoT antenner finns i några grundalternativ

  • Antenner som monteras direkt i t.ex. ett plåstskåp med genomföring
  • Antenner med magnetfot eller klisterfäste
  • Antenner som skruva fast med ett vinkelfäste
  • Antenner som monteras på maströr

Vi har väldigt många antenner för M2M / IoT så kontakta vår försäljning på 08-441 35 30 eller info@communica.se så hjälper vi er hitta bästa lösningen för ert ändamål

Vi har många olika antenner på lager men vi har tillgång till ytterligare 100-tals olika modeller som om du söker någon speciell modell så har vi säkert något vi kan specialbeställa till er.