Cove Data Protection

N-able Cove Data Protection

N-able är en av de ledande utvecklarna av molntjänster och verktyg för systemintegratörer som vill bygga egna paketerade tjänster till sina kunder.

Med lagring i Sverige

Glöm alla bristfälliga open source-mjukvaror, simpla online backup-system eller gamla Disk-to-Tape / Disk-to-Disk system som med åren har anpassats för cloud-drift.  Cove Data Protection är en av få professionella backup system helt byggt från grunden just för Cloud Backup

Här är plattformen som ni kan använda för att bygga en professionell Cloud Backup lösning för era kunder.

Backuper med 15 minuters intervall

Eftersom Cove Data Protection är oerhört effektiv så kan du köra backup ner till 15 minuters intervall utan att påverka driften av servrarna ellert störa användare. N-able True Delta skickar bara förändringar på bit-nivå och med inbygg Block Level De-duplication.

Kan din kund verkligen klara förlust av en hel dags arbete i SQL databasen eller i ordersystemet om servern kraschar eller de får ett kryptovirus ? Varför nöja sig med backuper bara på natten?

Kan din backuplösning ta backup på  2,6 TB data på under 3 minuter

2,6 TB data på 2 minuter

10 års retention

Varför bråka med system där du måste hålla nere kundens retention på grund av datamängden eller prislappen?

Med Cove Data Protection kan du spara data upp till 10 år utan att det kostar mer. (Tala med oss om Data Protection Plan-paketet som ger dig mer dataquota än du kan tänka dig). Eftersom Cove har True Delta och block level deduplication så tar 10 års snapshot ingen extra datamäng om det mesta på servern är sig likt över åren.

Cove Data Protection är inte bara effektivt i hur lite data det skickar över Internet utan även hur lite extra storage quota som behövs för 10 års retention. Där andra system växer ohämmat så ligger Cove på ett snitt av ungefär på 1:2 (selected:used storage) efter 10 år.

Standby Image i Azure, Hyper-V, VMware eller VHDX-fil

Standby Image

Nu kan du även erbjuda kunderna en "stand by"-server. Antingen i Azure, i din serverhall eller hos kunden på en sekundär hårdvara eller plats. Under Recovery Locations-menyn kopplar du olika servrar som kör Cove Data Protections Recovery Service. Antingen hos kunden, hos er eller i Azure.

Du kan ha en speglad kopia på en fysiska eller virtuella server liggande redo i Azure, Hyper-V,  VMware eller bara som en Microsoft VHDX-fil färdig att starta upp om något händer kundens server.

Med Stanby Image kan du ha en helt "Air Gapped" kopia av dina kunders servrar om något händer.

Du behöver inte ens ha den virtuella servern igång utan det räcker med att Cove Data Protection uppdaterar den virtuella disken så snart kunden senaste backup är klar. Och som sagt det spelar ingen roll om källservern är fysisk, Hyper-V guest eller VMware-guest OS.

Allt styrs från Management Consolen.

Perfekt om du vill:

 • Spinna upp en kundens server i Azure på mindre än 10 minuter
 • Ställa ut en låneserver hos kunden med kundens gamla server i en Hyper-V
 • Lägga in kundens gamla server under en Hyper-V-session på en av kundens andra servrar
 • Aktivera kundens server i er hostingmiljö och ni har en färdig lösning för kunden inom 10 minuter.
 • Kunna spinna upp servern i en annan miljö för att kunna testa att återställning verkligen fungerar som tänkt

Alla backup-system kan ta backuper. Men inte alla system kan testa att dina backuper VERKLIGEN fungerar.

Med N-able Cove Data Protection kan du testa återställning av kundens fysiska server rakt in till en virtuell miljö för att se att kundens server verkligen kan boota upp och köra alla system efter en fullständig systemåterställning.

Så nu kan du och din kund sova lugnt när ni kan testköra HELA återställningar i virtuell miljö utan att påverka kundens verkliga miljö.

Automatisk återställningstest i N-ables cluster i Azure

Om du inte är intresserad av att testa dina backuper i eget system kan du använda N-ables Recovery Testing-funktion som laddar upp servrarna till Azure och spinner upp dem var 14:e dag och testar att de startar samt tar en snapshot på serverns loginsida så att du ser att den fungerar.

One-Time Restore

Vill du bara spinna upp kundens server tillfälligt in en virtuell server så använder du One-Time restore funktionen som gör att du enkelt kan spinna upp en kundserver i virtuell miljö eller Azure för att testa.

Hybrid Cloud - Safe and ultra fast

N-able Cove Data Protection är en Cloud First-lösning. Men med hybridtekniken Local Speed Vault så får du både Lokal disk-to-disk-lagring och cloud-backup samtidigt. Alltid med Cloud backupens effektiva datalagringsstruktur som håller nere lokala datamängden.

Har du riktigt stora servrar och en långsam inernetlina så aktiverar du Local Speed Vault-funktionen och skjuter data parallellt till en lokal lagring.

Du kan göra ultrasnabb återställning även om du har en långsam internetlänk. Local Speed Vault dig möjligheten att även lagra data lokalt på t.ex. en billig NAS eller annan nätverksenhet. All backup data lagras alltid i molnet på stora lagringsservrar men din data lagras parallellt på en lokal enhet vilket gör att återställningar av även riktigt stora filer går blixtsnabbt (om din NAS är snabb). All data lagras alltid krypterad med unika nycklar per server även på Local Speed Vault.

Precis som Delta Backup bara skickar den data som är förändrad så använder N-able Cove Data Protection även True Delta Restore som bara laddar den lilla data som skiljer filen på disken med den data man skall återställa. Så återställer man en Hyper V-disk till gårdagens version så behöver förmodligen bara 2-3% av filen laddas ner.

LocalSpeedVault gör att säkerhetskopierings fortsätter att fungera även om internertlänken är nere. Så fort länken kommer upp igen synkroniseras allt automatiskt.

Skulle LocalSpeedVault disken skadas och ersättas så replikerar systemet automatiskt upp datat mellan molnservern och Local Speed Vault.

Högsta säkerhet

Alla backupdata krypteras redan i backup-klienten och skickas/sparas i krypterat format (AES-256) med en unik kryptnoyckel för varje device. N-able Storage Nodes har ingen nycket till kundens data. Även data i Local Speed Vault är krypterad unikt per device.

Så en attack mot N-ables Storage Nodes kommer inte kunna exponera kundens data.

Medföljande plugins

I Cove Data Protection ingår alltid följande backup plugings utan extra kostnad:

 • Files and Folders
 • System State
 • Microsoft Exchange
 • Microsoft Sharepoint
 • Microsoft SQL
 • Microsoft Hyper-V
 • VMware
 • Oracle SQL
 • MySQL
 • Network Shares
Hyper-V och VMware image Backup

N-able Cove Data Protection har inbyggd stöd för VMware och Hyper-V image Backup.

Cove är effektivare än andra image-baserade system. Men skall du verkligen få full effektivitet så rekommenderar vi att du installerar klienter inne på guest OS för ultrasnabb backup och superlång retention. Du kan fortfarande återställa som en komplett image. Återställningen från fysisk server/guest OS är snabbare än återställning av Image backuper på grund av att Image backuperna innehåller betydligt mer oönskad data.

Från en Backup-klient kan du ta backup på flera virtuella servrar som kompletta disk images.  För att enkelt kunna återställa filer ur en disk image så har N-able en funktion som kan extrahera filer direkt ur den virtuella disken.

Hyper V restore individuella filer

Office 365 Backup

Cove 365 backup

Erbjud dina kunder backup av deras 365. Du kopplar kundens företagskonto och tar backup på Exchange, OneDrive, Teams och Sharepoint för ett fast pris per konto.

Microsoft har bara 14-30 dagars möjlighet att återställa raderad data (i vanliga licenser). N-able Backup ger er hela 7 år att återställa raderade mail eller hela mailboxar, Onedrive, Teams och Sharepoint.

Cove 365

Backupen är superenkel att använda och sker helt automatiskt utan att användare behöver göra något.

Ni (eller kundens admin) sköter återställningar direkt från N-able-portalen till användarens mailbox / Onedrive / Sharepoint / Teams. Ni pekar bara på ett datum och en tidpunkt så ser ni exakt vad som finns att återställa från det specifika backuptillfället.

Office 365 Restore

Vid återställning av exempelvis email så kan du enkelt välja en folder och använda sökord för att plocka fram specifika email som du vill återställa.  När du återställer så kan du välja om data bara skall skrivas tillbaka där den fanns tidigare eller om du vill återställa till en ny folder så användaren snabbt hittar det du har återställt.

White Lable - Backup under eget varumärke

Varför bara återförsälja en befintligt Backup-tjänst och bygga någon annans varumärke när ni kan erbjuda era egna tjänster under eget varumärke och knyta kunden närmare till er.

N-able Cove Data Protection är helt anpassbart med egen design, logotyper, bilder och ikoner, typsnitt, färger m.m.

 White Lable

Skapa er egen design och ladda upp i N-able Cove Data Protection-kontrollpanelen så får era kunder er design av både klienter och installationsprogrammet.

Extremt snabbt och resurssnålt

Klientprogrammet är skrivet i 100% C# utan behov av tunga .NET eller JAVA-moduler. Detta ger en oöverträffad snabbhet i filhantering och kompression.

Hur snabbt är ditt system på att ta backup på 3 miljoner filer på totalt 18 Terra Byte?
N-able Cove Data Protection på vår testserver tog 48 minuter på sig att scanna igenom 3 miljoner filer och skicka dagens förändrade filer (26 148 filer på totalt 44,2 GB). Eftersom N-able Cove Data Protection bara överför den exakta förändringsdatan på bitnivå och dessutom kör De-duplication på blocknivå så skickades bara 3,95 GB över linan.

Programmet har en True Delta-funktion som bara skickar den del av data som har förändrats på bitnivå. Genom att programmet bara väljer ut den lilla del i filerna som har förändrats så skickas oftast väldigt lite data över Internet-länken. Eftersom programmet är väldigt effektivt så söker programmet snabbt ingenom alla filer som har förändrats sedan senaste körningen för att se vad som har förändrats i respektive fil.

Inbyggd Block Level Deduplication ger viktig resursbesparing i överförd datamägd. Inte nog med att man deduplicerar filer som är identiska men deduplicerar även datablock som är identiska inom olika filer. På grund av den extremt höga säkerhetsnivån dedupliceras inte data mellan olika datorer/servrar eftersom det skulle kräva att lagringsservrarna kan läsa kunddatat. Men N-able Cove Data Protection's Block Level Deduplication är effektivare än de flesta andra tillverkares deduplicering mellan datorer.

Alla filer tar alltid upp minst ett block (vanligtvis minst 4 kB) på disken. N-able Cove Data Protection kommer att paketera alla små filer till ett större paket innan det skickas för att det skall gå ännu snabbare.

N-able Cove Data Protection klarar att hantera 32,4 miljoner filer per timma (9000 filer per sekund).

Skapa egna produkter

I N-able Cove Data Protection kan du skapa dina egna "produkter" och paketeringar.

Skapa egna produkter i Backup

Vill du erbjuda kunden en billig backup som du kallar "Backup Light" så kan du t.ex. låsa en "produkt" för bara workstation OS och med bara 10 dagars retention policy samt inga plugins.

Så kan du skapa en produkt för mer avancerade kunder som är villiga att betala mer som kanske har 120 dagar retention policy och månadsvis archiving snapshots.

Automatisk installation med Profiles

Med Backup profiles kan du skapa en färdig konfiguration över vad som skall tas backup på så att du väldigt enkelt kan lägga till en ny server eller dator till backupen.

Med profilhanteringen bygger du enkla regler som gör att installationerna av backup-klienterna kan skötas helt automatiserat. Om du väljer att Micrsoft SQL skall tas backup på  så sker detta helt automatiskt om backup-klienten hittar en Microsoft SQL installerad. Du bestämmer också hur ofta backup skall ske på respektive modul och vad som tas backup på och vad som skall exkluderas.

En intressant funktion med Profiles-funktionen är  möjligheten att sätta scheman med ner till 15 minuters backup-intervall

Backup Profiles

Skapa snabbt ett färdigt installationspaket som helt automatiskt konfigurerar upp backupen på servern eller datorn.

Backup Profiles Installation

Remote Backup Manager - Webportal för oerhört snabb överblick

Backup Managern kan köras både lokalt på datorn eller fjärrköras av administratör. Det unika med N-able Cove Data Protection är att administratören kan se alla mappar och filer på datorn vilket gör det extrem enkelt att välja rätt mappar för backup utan att behöva åtkomst till själva datorn. Ett perfekt verktyg om ni som tjänsteleverantör vill hjälpa kunden.

Backup Portal

Samma sak gäller återställning av data. Välj ett datum och du kan sedan välja filer eller mappar ur en lista med alla säkerhetskopierade filer. Ni eller kundens egna admin kan enkelt hjälpa användaren med återskapande av filer. Som maximal säkerhet kan fjärradministratören bara återställa till samma dator som backup är tagen ifrån. Man kan naturligtvis återställa till annan dator men då måste användaren ha behörigheten "Security Officer".