Cove Data Protection

N-able Cove Data Protection

N-able är en av de ledande utvecklarna av molntjänster och verktyg för systemintegratörer som vill bygga egna paketerade tjänster till sina kunder.

Nyhet! Nu med lagring i Sverige

Glöm alla bristfälliga open source-mjukvaror eller simpla online backup-system.

Här är plattformen som ni kan använda för att bygga en professionell Online Hybrid Backup lösning för era kunder. Snabb som en disk-to-disk backup med säkerheten hos en cloud backup.

Automatisk återställningstest

Solarwinds MSP backup & recovery automatic restore testing

Alla backup-system kan ta backuper. Men inte alla system kan testa att dina backuper VERKLIGEN fungerar.

Med N-able Cover Data Protection kan du testa återställning av kundens fysiska server rakt in till en virtuell miljö för att se att kundens server verkligen kan boota upp och köra alla system efter en fullständig systemåterställning.

Så nu kan du och din kund sova lugnt när ni kan testköra HELA återställningar i virtuell miljö utan att påverka kundens verkliga miljö.

Nu kan ni verifiera att ni verkligen kan starta det administrativa systemet, att hela Exchange-servern verkligen går att starta och att man kan logga in i Exchange och se att alla mejl finns där.

Virtual Disaster Recovery

När andra system klarar Bare Metal Restore eller hela Hyper V-diskar tar N-able Cover Data Protection det till nästa nivå.

Virtual Disaster Recovery ger dig återställning från fysisk server direkt till virtuell miljö.

Virtual Disaster Recovery Solarwinds Backup & Recovery

Brand i serverrummet? Server med trasig hårdvara?
Du kan återställa kundens fysiska server direkt till en VMware eller Hyper V-server direkt från N-able Cover Data Protection och vara igång snabbt.

Har du inte egen serverhall och vill erbjuda virtuell tillfällig drift åt din kund så kan du göra göra restore direkt till cloudservrar såsom Microsoft Azure eller Amazon Cloud. Hyr en tillfällig server och var igång inom 30 minuter.

5 minuters demo av Virtual Disaster Recovery. Hur vi återställer kundens fysiska server till en Hyper V.

Standby Server - Continous Recovery

Nu kan du även erbjuda kunderna en "stand by"-server. Antingen i din serverhall eller hos kunden.

N-able Cover Data Protection kan automatisk hålla en "stand by"-server (fysisk eller virtuell) redo med senaste backuperna och färdig att ta över om något händer med kunden server.

Du kan till och med ha en speglad kopia på en fysisk server liggande redo som en virtuell VMware eller Hyper V-disk färdig att starta upp om något händer kundens server. Då behöver du inte ens ha en virtuell server igång utan det räcker med att N-able Cover Data Protection uppdaterar den virtuella disken så snart kunden senaste backup är klar.

N-able Cover Data Protection Recovery Console kan hantera multipla kunddatorer och spara kontinuerlig data till Hyper V eller VMware-diskar redo att startas upp.

Perfekt om du vill:

 • Ställa ut en låneserver hos kunden med kundens gamla server i en Hyper V-session
 • Lägga in kundens gamla server under en Hyper V-session på en av kundens andra servrar
 • Aktivera kundens server i er hostingmiljö och ni har en färdig lösning för kunden inom 10 minuter.
 • Ha kundens filer eller dokument från kundens senaste backup lagrade hos dig för att snabbt kunna åka ut med en NAS till kunden om något händer.
Hybrid Cloud - Safe and ultra fast

Solarwinds MSP Backup & recovery Local Speed Vault

Varför nöja sig med en Online Backup eller en on premise backup när man kan ha en backup som är både supersnabb och säker i samma produkt?

N-able Cover Data Protection är en Online Hybrid Backup med hybridteknik för både lokal och Online Hybrid Backup samtidigt. Lokal disk-to-disk-lagring och cloud-backup samtidigt.

Har du en liten server kör du direkt till molnet man har du en större server eller en hel park av servrar aktiverar du LocalSpeedVault-funktionen och skjuter data parallellt till en lokal lagring.

Du kan göra ultrasnabb återställning även om du har en långsam internetlänk. LocalSpeedVault dig möjligheten att även lagra data lokalt på t.ex. en billig NAS eller annan nätverksenhet. All backup data lagras alltid i molnet på stora lagringsservrar men din data lagras parallellt på en lokal enhet vilket gör att återställningar av även riktigt stora filer går blixtsnabbt.

Precis som Delta Backup bara skickar den data som är förändrad så använder N-able Cover Data Protection även Delta Restore som bara laddar den lilla data som skiljer filen på disken med den data man skall återställa. Så återställer man en Hyper V-disk till gårdagens version så behöver förmodligen bara 2-3% av filen laddas ner.

LocalSpeedVault gör att säkerhetskopierings fortsätter att fungera även om internertlänken är nere. Så fort länken kommer upp igen synkroniseras allt automatiskt.

Skulle LocalSpeedVault disken skadas och ersättas så replikerar systemet automatiskt upp datat mellan molnservern och LocalSpeedVault.

Högsta säkerhet

Alla filer lagras krypterade med valbar krypteringsalgoritm. Kunden kan välja mellan AES128, AES256 eller t.o.m. 448-bitars Blowfish om man vill ha extremt hög krypteringssäkerhet. Kunden väljer också ett lösenord som skapar en krypteringsnyckel.

All data lagras krypterat med kundens egen nyckel. Så det är bara kunden med sitt lösenord som kan få ut informationen. Kundens Informationen lagras även krypterat på backup servern så även om någon får fysisk åtkomst till backup servern så är kundens data säker.

N-able Cover Data Protection är HIPAA-klassat (Health Insurance Portability and Accountability Act) för att klara amerikanska regler för patientsäkerhet. Alla datacenter som är tillgängliga från Sverige är säkerhetsklassade enligt ISO / IEC 27001:2005 och PCI-DSS.

Privat krypteringsnyckel Endast användaren har nyckeln till data (uppfyller HIPAA)
Avancerad kryptering AES256  (uppfyller HIPAA)
Kryptering under överföring Ja, all data är krypterad under överföring (uppfyller HIPAA)
Kryptering av lagring Ja, all data lagras krypterat (uppfyller HIPAA)
Arkivering Ja, arkivering av backuper månadsvis i flera år (uppfyller HIPAA)
Säkerhetsnivåer i serverhallar Alla Europeiska serverhallar är säkerhetsklassade enligt ISO / IEC 27001:2005 och PCI-DSS (uppfyller HIPAA)

Läs mer om säkerhet, certifieringar och kryptering.

Medföljande plugins

I Cover Data Protection ingår alltid följande backup plugings utan extra kostnad:

 • Files and Folders
 • System State
 • Microsoft Exchange
 • Microsoft Sharepoint
 • Microsoft SQL
 • Microsoft Hyper-V
 • VMware
 • Oracle SQL
 • MySQL
 • Network Shares
Archiving snapshots i flera år

I N-able Cover Data Protection kan man välja valfri lagringsperiod för all säkerhetskopiering (1 - 9999 dagar). Men du kan också sätta automatisk arkivering så att du lagrar en permanent kopia av varje fil t.ex. varje månad/kvartal/år. Det bästa av allt... Detta ingår i priset. Ni och era kunder betalar inget extra för arkiveringsfunktionen eller den extra lagringsdata det tar hos N-able.

Arkivering

Hyper-V och VMware image Backup

N-able Cover Data Protection har inbyggd stöd för VMware och Hyper-V image Backup

Från en Backup-klient kan du ta backup på flera virtuella servrar som kompletta disk images.  För att enkelt kunna återställa filer ur en disk image så har N-able en funktion som kan extrahera filer direkt ur den virtuella disken.

Hyper V restore individuella filer

Office 365 Backup

Översikt Backup Office 365

Erbjud dina kunder backup av deras Office 365-konton. Du kopplar kundens företagskonto och tar backup på Exchange, OneDrive och Sharepoint för ett fast pris per konto.

Microsoft har bara 14-30 dagars möjlighet att återställa raderad data. N-able Backup ger er hela 7 år att återställa raderade mail eller hela mailboxar. Backupen skyddar även delade mailboxar. Men det bästa av allt är att du bara betalar för vanliga användare (licensierade eller backup data tillhörande olicensierade) i Office 365. Så du får helt enkelt delade mailboxar på köpet.

Alla versioner av OneDrive-dokument och Sharepoint sparas i 7 år.

Backup Office 365

Backupen är superenkel att använda och sker helt automatiskt utan att användare behöver göra något.

Ni (eller kundens admin) sköter återställningar direkt från N-able-portalen till användarens mailbox/OneDrive/Sharepoint. Ni pekar bara på ett datum och en tidpunkt så ser ni exakt vad som finns att återställa från det specifika backuptillfället.

Office 365 Restore

Vid återställning av exempelvis email så kan du enkelt välja en folder och använda sökord för att plocka fram specifika email som du vill återställa.  När du återställer så kan du välja om data bara skall skrivas tillbaka där den fanns tidigare eller om du vill återställa till en ny folder så användaren snabbt hittar det du har återställt.

Bare Metal Restore

N-able Cover Data Protection har inbyggd möjlighet att göra Bare Metal Restore genom att boota den krashade servern via en USB-sticka och direkt påbörja en fullständig återställning.

Bare Metal Restore Solarwinds MSP Backup & Recovery

Det finns även möjligheten att spara ner en ISO-fil för att bränna till DVD och starta en snabb restore direkt från DVD-läsaren eller genom att starta på mountad ISO-fil och du vill återställa till en virtuell miljö som inte stöds av Recovery Console (t.ex. Virtualbox).

White Lable - Backup under eget varumärke

Varför bara återförsälja en befintligt Online Hybrid Backup-tjänst och bygga någon annans varumärke när ni kan erbjuda era egna tjänster under eget varumärke och knyta kunden närmare till er. N-able Cover Data Protection är helt anpassbart med egen design, logotyper, bilder och ikoner, typsnitt, färger m.m.

Solarwinds Backup & Recovery own branding

Skapa er egen design och ladda upp i N-able Cover Data Protection-kontrollpanelen så får era kunder er design av både klienter och installationsprogrammet.

Extremt snabbt och resurssnålt

Klientprogrammet är skrivet i 100% C# utan behov av tunga .NET eller JAVA-moduler. Detta ger en oöverträffad snabbhet i filhantering och kompression.

Hur snabbt är ditt system på att ta backup på 3 miljoner filer på totalt 18 Terra Byte?
N-able Cover Data Protection på vår testserver tog 48 minuter på sig att scanna igenom 3 miljoner filer och skicka dagens förändrade filer (26 148 filer på totalt 44,2 GB). Eftersom N-able Cover Data Protection bara överför den exakta förändringsdatan på blocknivå så skickades bara 3,95 GB över linan.

Programmet har en True Delta-funktion som bara skickar den del av data som har förändrats på blocknivå. Genom att programmet bara väljer ut den lilla del i filerna som har förändrats så skickas oftast väldigt lite data över Internet-länken. Eftersom programmet är väldigt effektivt så söker programmet snabbt ingenom alla filer som har förändrats sedan senaste körningen för att se vad som har förändrats i respektive fil.

Inbyggd Block Level Deduplication ger viktig resursbesparing i överförd datamägd. Inte nog med att man deduplicerar filer som är identiska men deduplicerar även datablock som är identiska inom olika filer. På grund av den extremt höga säkerhetsnivån dedupliceras inte data mellan olika datorer/servrar eftersom det skulle kräva att lagringsservrarna kan läsa kunddatat. Men N-able Cover Data Protection's Block Level Deduplication är effektivare än de flesta andra tillverkares deduplicering mellan datorer.

Alla filer tar alltid upp minst ett block (vanligtvis minst 4 kB) på disken. N-able Cover Data Protection kommer att paketera alla små filer till ett större paket innan det skickas för att det skall gå ännu snabbare.

N-able Cover Data Protection klarar att hantera 32,4 miljoner filer per timma (9000 filer per sekund).

VirtualDrive

N-able Cover Data Protection erbjuder en speciell funktion som heter Virtual Drive. Denna funktion ger dig möjligheten att mappa en lokal enhet (t.ex. B:) till molntjänsten. Därmed har man alltid direktkontakt med alla säkerhetskopior via vanliga filsystemet utan att ens använda Backup Managern. Det viktigaste av allt är att du kan öppna väldigt stora filer utan att ladda ner hela filen. Perfekt om du vill t.ex. koppla upp en stor Exchange Store till en server för att återskapa enstaka mejl. Eller hämta data ur virtuella diskar från VMware eller Hyper V.

Solarwinds Backup & Recovery VirtualDrive

Skapa egna produkter

I N-able Cover Data Protection kan du skapa dina egna "produkter" och paketeringar.

Skapa egna produkter i Backup

Vill du erbjuda kunden en billig backup som du kallar "Backup Light" så kan du t.ex. låsa en "produkt" för bara workstation OS och med bara 10 dagars retention policy samt inga plugins.

Så kan du skapa en produkt för mer avancerade kunder som är villiga att betala mer som kanske har 30 dagar retention policy och månadsvis archiving snapshots.

Automatisk installation med Profiles

Med Backup profiles kan du skapa en färdig konfiguration över vad som skall tas backup på så att du väldigt enkelt kan lägga till en ny server eller dator till backupen.

Med profilhanteringen bygger du enkla regler som gör att installationerna av backup-klienterna kan skötas helt automatiserat. Om du väljer att Micrsoft SQL skall tas backup på  så sker detta helt automatiskt om backup-klienten hittar en Microsoft SQL installerad. Du bestämmer också hur ofta backup skall ske på respektive modul och vad som tas backup på och vad som skall exkluderas.

En intressant funktion med Profiles-funktionen är  möjligheten att sätta scheman med ner till 15 minuters backup-intervall

Backup Profiles

Skapa snabbt ett färdigt installationspaket som helt automatiskt konfigurerar upp backupen på servern eller datorn.

Backup Profiles Installation

Remote Backup Manager - Webportal med fjärrhjälp

Backup Managern kan köras både lokalt på datorn eller fjärrköras av administratör. Det unika med N-able Cover Data Protection är att administratören kan se alla mappar och filer på datorn vilket gör det extrem enkelt att välja rätt mappar för backup utan att behöva åtkomst till själva datorn. Ett perfekt verktyg om ni som tjänsteleverantör vill hjälpa kunden.

Backup Portal

Samma sak gäller återställning av data. Välj ett datum och du kan sedan välja filer eller mappar ur en lista med alla säkerhetskopierade filer. Ni eller kundens egna admin kan enkelt hjälpa användaren med återskapande av filer. Som maximal säkerhet kan fjärradministratören bara återställa till samma dator som backup är tagen ifrån. Man kan naturligtvis återställa till annan dator men då måste man ha den unika kryptonyckeln man skapat vid installation.