Radiolänk Point-to-MultiPoint

LigoWave LigoDLBac - High Perfomance professional Point-to-MultiPoint

LigoWave DLBac-serien är högkapacitets WIFI-länkar för Point-to-MultiPoint till ett pris som är extremt bra i förhållande till funktioner och prestanda.

LigoWave är ursprungligen en leverantör till internetoperatörer. Men i och med att marknaden för för denna typ at utrustning lockar fler och fler företag så flyttar man till stor del över till företagssegmentet.

Vare sig ni bygger WIFI-baserade stadsnät eller om ni bara söker en företagslösning med extra hög driftsäkerhet, lång räckvidd och hög kapacitet så är LigoWave DLBac-serien ditt förstahandsval för en flexibel lösning som både hanterar PTP och PTMP.

Videoövervakning med multipla HD-kameror?

Inga problem! iPoll3-protokollet gör att man klarar även krångliga förhållanden med multipla kameror som sänder samtidigt. QoS och Synkron-styrd sändning från klientenheterna ger oöverträffad kapacitet i uplink utan massa omsändningar. Läs mer i LigoWaves WhitePaper om Videoövervakning över radiolänk.

LigoDLBac-serien bygger på en snabb 750 MHz Qualcomm Atheros 9563 CPU och en avancerad Qualcomm Atheros 9882 radio vilket gör att inte de inte bara är snabba utan också ger en mycket hög paketkapacitet även över långa avstånd.

LigoWave har hårdvarubaserad QoS och hårdvarubaserad AES-kryptering avlastar CPU:n vilket ger hög pakethastighet utan belasta CPU:n och ger därmed bättre total hastighet. LigoWave är en av få tillverkare som dessutom krypterar alla interna  manageringsdatapaket mellan enheterna för att undvika försök att störa ut länken.

Automatisk kanalbyte vid störningar

LigoWave ha en unik funktion som kontinuerligt övervakar radiolänken för störningar och automatiskt byter kanaler utan manuell inblandning eller avbrott.

I samband med WIFI-länkar är det inte bara den specificerade hastigheten allt du måste tänka på. Förmågan att prioritera trafik och hantera stora mängder datapaket även under dåliga signalförhållanden kommer vara skillnaden på bra och dåliga produkter. Använder du simpla konsumentprodukter för WIFI-länkar upptäcker du snart att två olika produkter som har liknande specar på pappret inte alls har samma kapacitet i praktiken.

iPoll3-protokoll för att hantera många klienter över långa avstånd

iPoll3 protokoll

Vanliga WIFI-protokoll (HWC) fungerar inte över långa avstånd och särskilt inte i MultiPoint-lösningar. LigoWave har utvecklat iPoll-protokollet som ser till att optimera trafikflödet även vid flera kilometers avstånd i Point-to-Multipoint-sammanhang. Klientenheterna synkroniseras via polling-funktioner som ser till att alla klienter endast sänder data på kommando i rätt ordning och därmed tilldelas maximal kapacitet enligt gällande QoS. Se LigoWaves White Paper om iPoll3

Skall du köra VoIP, nätverkstrafik eller VPN-tunnlar över dina WIFI-länkar kommer du garanterat märka skillnaden mot andra lösningar.

PRO-modellerna används som basstationer i ett Point-to-Multipoint nät för räckvidder på upp till 7 km med hastigheter på 500+ Mbit/s. Varje basstation har en inbyggd korspolariserad 17dBi antenn med 90 graders öppningsvinkel. Så fyra basstationer täcker 360 grader med upp till 7 km räckvidd.

Håller du i en LigoDLBac-PRO så känner och ser du direkt skillnaden jämfört med enklare WIFI-länkar. En 3 kilo tung enhet med ett tjockt aluminiumbasstycke ger både en bra och stabil grund men också en mycket god radioisolering i backriktningen. Skall du ha flera basstationer i samma mast får de absolut inte störa varandra. Att den dessutom fungerar som kylfläns gör att man optimerar prestandan under heta sommardagar.

LigoWave LigoDLBac-PRO

LigoDLBac-PRO har en integrerad antenn och därmed inga exponerade kontakter eller sladdar.

IP67-klassad

LigoWave gör inget halvhjärtat. PRO-modellen är IP67-klassad vilket innebär att det tål nedsäkning 1 meter under vatten i 30 minuter. En Ethernet packningsring skyddar från vatteninträngning via kabeln. Andra mindre nogräknade tillverkare döljer bara sina Ethernet-adaptrar under en plastlucka.

Ett stabilt och vinklingsbart maströrsfäste i ordentligt rostskyddan metall ger full kontroll under installationen för att garantera optimal inriktning i alla situationer. 

LigoWave LigoDLBac Point to Multipoint

LigoDLB 5-20ac används som mottagare i ett Point-to-Multipoint-nät eller för Point-to-Point med 500+ Mbit/s med upp till 10 km räckvidd.

Enheten är liten och kompakt (ca 19x19 cm) men har ändå en inbyggd korspolariserad högeffektiv 20 dBi antenn. Precis som basstationen har den en snabb 750 MHz CPU, avancerad radiomodul och mycket minne.

Precis som PRO-serien är LigoDLB 5-20ac ordentligt väderskyddad. Den är IP66-klassad vilket innebär att den tål att spolas under högt tryck med en 100 liter per minut med en brandslang utan att släppa in vatten. En ordentlig tätning med gummibussning skyddar vatteninträngning via kabeln. Nöj dig inte med enklare produkter som inte klarar vårt svenska klimat. De få kronor du sparar tappar du snabbt i livslängd och driftsäkerhet.

LigoDLB 5-20ac är enkel att installera via visuella inriktningsverktyg såsom signalmätare på utsidan och inrikningsverktyg i webbgränssnittet.

LigoWave Alignment information

Den inbyggda LinkTest-funktionen gör att du snabbt kan testa radiolänkens hastighet. En knapptryckning mäter hastighet och paket per sekund över olika paketstorlekar. Du ser snabbt att du får ut rätt hastighet över länken.

LigoWave Speed test on link

Den inbyggda spektrumanalysatorn ger full kontroll över frekvensbanden i området.

LigoWave har även gratis kundverktyg för att beräkna räckvidd och hastigheter. Ställ in dina basstationer med antennhöjd på kartan och se beräknade täckningsområden enligt höjdkartor. LinkCalc har all teknisk information om de olika enheterna. Välj enkelt olika modeller så presenterar LinkCalc förväntade täckningsområden.

LogoWave LinkCalc PTMP (POint to MultiPoint)

Hela Point-to-MultiPoint-installationen monitoreras centralt via basstationen eller via LigoWaves plattformar (On Premise eller Cloud). Gratis Cloud-konto för upp till 10 enheter.

Cloud eller On Premise server managering om du vill

Övervaka alla enheter centralt. Du (eller din kund) får ett konto i Cloud Controllern för upp till 10 enheter helt gratis.

LigoWave Cloud Controller

LigoDLB 5-20ac har inbyggd Watchdog som kontrollerar anslutningen till nätet och startar om enheten om den inte får kontakt.