Över 25 års erfarenhet av antenner för mobilnäten

Communica har mycket lång erfarenhet av antenner för mobil datakommunikation. Nedan presenterar vi några av våra olika modeller. Vi lagerför många antenner och har tillgång till ytterligare hundratals på beställning.

4G fordonsantenner
Antenner för fast installation

Communica har sålt över 40.000 mobildataantenner för installation på olika typer av fastigheter och lokaler. Bland våra kunder finns flera mobiloperatörer där kvalité och driftsäkerhet är otroligt viktigt. Läs mer om aktuella modeller från flera ledande tillverkare.

Vi har många olika antenner beroende på just era lokala behov. Allt från avancerade riktantenner om det är långt till närmaste basstation till avancerade rundstrålande antenner för maximerad redundans. 

4G / 5G med 2x2 MIMO eller 4x4 MIMO och mycket hög förstärkning på alla banden.

Klicka här för att komma till våra antenner för fast installation.

4G fordonsantenner
Antenner för installation på alla typer av fordon och tåg

Oavsett vilket fordon du behöver antenner till så har Communica ett stort utbud av 5G / 4G-antenner för olika typer av fordon. Lastbilar, räddningsfordon, skogsmaskiner, personbilar eller till och med tåg. Vi har antenner med upp till 15 olika antennelement i samma skal. 4G/5G, WIFI, GPS, UHF, TETRA, LTE450 m.m. Oavsett om ditt fordon rör sig i city, längs stora vägar eller i djupaste skogen där knappt någon mobilsignal kommer fram så har vi något som passar för era fordon.

Många antenner finns även som IK10-klassade (högsta skyddklassen) samt IP69K-klassade (som klarar högtrycktvätt med hetvatten... om du nu skulle äga en asfaltsläggare). Några antenner är just specialanpassade för bästa förstärking på lägsta frekvensbanden för just bruk där knappt någon signal kommer fram.

Klicka här för att komma till våra fordonsantenner och tågantenner

Marinantenner
Antenner för installation på båtar och fartyg

Oavsett om du har ett kryssningsfartyg, oljetanker, lyxkryssare eller en lite privatbåt så finns den antenner som ger dig mobilt internet långt ut i kustbandet. Vi erbjuder allt från kompletta domes med 6 inbyggda 5G routrar och 12 stycken högförstärkande riktantenner för extrem prestanda extremt långt från land... till små och stryktåliga antenner för arbetsbåtar. Och massor av varianter mellan.

Klicka här för vår sida med marinantenner

Antenner för tunnlar och gruvor
Cirkulärpolariserade specialantenner för gruvor och tunnlar

Om du jobbar inom gruvor och tunnlar vet du att digital kommunikation är en viktig del idag. Många fordon fjärrkörs och många yrkesverksamma är beroende av digital kommunikation. Vi erbjuder cirkulärpolariserade antenner för tunnlar och gruvor som ger extremt mycket bättre räckvidd i just tunnel och gruvmiljö. Cirkulärpolariserade antenner ger mycket stabilare signal även med fordon i tunnlarna eftersom signaler smyger runt i tunnelns ytterkant. Dessutom följer signalen tunnelns svängar mycket bättre än klassiska linjära antenner.

Antennerna finns för WIFI, mobiltäckning, privat 5G, LoRaWAN och andra användningsområden.

Läs mer om hur ni kan få mycket säkrare kommunikation i gruvor och tunnlar samtidigt som ni förenklar och spara pengar.

4G Antenner för industri
Antenner för olika typer av uppkopplad utrustning

Communica har ett stort utbud av multibandsantenner för t.ex. industri, elskåp, automater och digitala skyltar. Alla våra 4G/5G industriella antenner är anpassade för modern IoT teknik såsom NB-IoT och LTE CAT-M. Vi har dessutom många olika varianter på stryktålighet och IP-klassing.

Klicka här för att komma till vår sida med antenner för IoT

Antenner för blåljusmyndigheter
Antenner för blåljusmyndigheter (polis, ambulans, brandkår, tull, kustbevakning m.m.)

Kommunikationen inom blåljusmyndigheter sker idag över flera olika radiotekniker. T.ex. 4G / 5G, LTE450, TETRA, UHF, GPS/GNSS m.m.

Vi på Communica kan erbjuda både vanliga synliga antenner men även dolda antenner som klarar både vanliga mobilnäten med 5G / 4G men också alla specialfrekvenser som används. Vi har IK10-klassade antenner med upp till 15 olika inbyggda antennelement.

Klicka här för att komma till vår sida med antenner för blåljusmyndigheter

Repeater antenner
Antenner för mobilrepeater inomhus

I vårt sortiment av antenner har vi även antenner för repeatrar och distribuerade antennsystem. Både yttre riktantennerna och inomhusantenner

Dycon 2377
Dycon 2377
Specialiserade WIFI-antenner

Vi har ett sortiment av Dual- och Multi-band WiFi-antenner för moderna högkapacitetsaccesspunkter typ 802.11ac/ax. Söker du t.ex. en 4x4 WiFi MIMO Dual band antenn med bra förstärkning så har vi rätt produkter för dig.

Vi har bland annat specialantenner för WIFI på båtar, WIFI inuti tåg eller bussar, WIFI på fordon m.m.

Klicka här för att se våra WIFI antenner.