Communicas webbplats använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre användarupplevelse. En del av dessa kakor är från tredje part. Genom att fortsätta att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Du kan läsa mer här.

Acceptera och fortsätt

  Sök
 
 
   
  Produkter
 Antenner
 Antennkablar och adaptrar
 Apple
 Datorlås
 Datorväskor
 Dockningsstationer
 Ergonomi
 KVM
 M2M
 Mjukvara
 Mobilt bredband
 Molntjänster
 Mätinstrument
 Möss
 Nätverk och kommunikation
 Repeaters
 Resväskor
 Sensorer
 Telefoner
 Tillbehör
 Tillverkare
 Nyheter

Företagsinformation

Bakgrund

Communica grundades 1997 och sedan starten har vi haft fokus på att distribuera produkter för mobilt bruk, datakommunikation och säkerhet på den svenska marknaden. Våra produktområden kan idag delas in i mjukvara och molntjänster, datorkommunikation, säkerhet och tillbehör med inriktning på mobilt bruk samt lösningar kretsande kring M2M. Vårt mervärde är:

  • Support: Vi erbjuder fri support för både återförsäljare och slutkund på alla våra produkter

  • Tillgänglighet: Det skall vara enkelt att få information och kontakt med oss

  • Utbildning: Vi utbildar marknaden på nya teknologier och våra produkter

  • Kunskap: Vi förstår tekniken och kan de produkter som vi distribuerar

Communica har idag 6 anställda och omsätter närmare 40 Mkr. Vi är ett stabilt företag med högsta kreditrankningen hos UC, är AAA ratade hos Dun & Bradstreet samt blev utvald till årets superföretag i vår bransch i Veckans Affärer 2006. Sedan 2000 är Communica svensk representant för VADnet, en grupp av ledande värdeadderande distributörer i Europa.

Vision

Att vara den ledande värdeadderande distributören i Sverige. Vi erbjuder leverantörer och återförsäljare kunskap för att introducera nya teknologier och produkter på den svenska IT-marknaden.

Affärsidé

Att tillhandahålla tillbehörs- och systemprodukter till IT-branschens mest expansiva sektorer. Att med bred kunskap och service underlätta val av produkter samt stödja kunden med implementation och användning.

Koncept

Grunden till vår affärsidé är att underlätta för leverantörer och återförsäljare att introducera ny teknik på den svenska marknaden.

Vi vill erbjuda våra återförsäljare hög teknisk kunskap om produkterna. Det innebär att vi kan ett hjälpa till innan försäljning samt ha bra support och service efteråt. Det skall vara enkelt och gå snabbt att få försäljning-, produkt- och supportinformation från oss antingen via telefon, email eller på webbplatsen. Vi erbjuder även återförsäljarna ny kunskap genom utbildningar och seminarium om nya teknologier och produkter.

För våra leverantörer försöker vi vara en aktiv distributör som effektivt marknadsför produkterna genom kundbesök, utbildningar, webinar, mässor mm. Vi arbetar dels med stora världsledande leverantörer som behöver hjälp att komma in på en ny marknad där deras befintliga kanaler inte räcker till. Men även med mindre leverantörer som saknar representation i Sverige och behöver en partner för aktiv marknadsföring, presale och teknisk support till återförsäljare och slutanvändare.


Communica är medlem i organisationen VADnet Europe.

www.communica.se använder cookies i samband med din inloggning i webshopen (0,047 ) [54.81.105.205]