IP-baserad styr- och reglersystem

 

Wzzard

Wzzard

Wzzard är en mätplattform där man inte kan eller vill använda kabeldragning. Enheterna är batteridrivna och kommunicerar via ett trådlöst SmartMesh-nätverk.

Exempel på var Wzzard kan användas

Wzzard kan med fördel användas för datainsamling på stora ytor där man inte kan dra kabel eller har ström tillgänligt t.ex. växhus eller andra utomhusmiljöer. Egentligen fungerar den bra på alla ställen där kabeldragning är dyr eller komplicerad.

Trådlös nätverksteknik

Wzzards SmartMesh-teknik är en självläkande nätverksteknik som ger maximal driftsäkerhet eftersom data skickas olika vägar runt i det trådlösa nätverket. Nätverkstekniken är också extrem strömsnål eftersom den bara sänder data när de vaknar och mäter.

Alla noder kommunicerar med de andra noderna inom hörhåll och du kan bygga ut täckningen så mycket du vill. Varje nod räcker upp till 200-500 meter. För maximal redundans rekommenderas att varje nod har kontak med minst två, helst tre andra noder inom radioavstånd.

Nätverket anpassar sig automatiskt till nya enheter som kopplas till. Konfigurera enhetern via Bluetooth i din smartphone och koppla upp den så är det klart.

SmartSwarm Smartmesh
Publish och subscribe

Wzzard jobbar med publish-funktioner där enheterna kan publicera t.ex. en temperatur, en vattenvivå eller vad man nu mäter. Andra enheter kan sedan "Subscribe"  d.v.s. prenumerera på data från en eller flera andra enheter för att själv bestämma om den skall utföra något. T.ex. en enheter mäter fuktigheten i jorden publicerar den info och en annan enhet prenumerera på den informationen och styr sedan bevattning.

Mätningar kan utföras allt från 10 sekunders intervall till 24 timmar intervall.

Modeller

Wzzard finns som utomhusmodeller (IP67-klassade) och som inomhusmodeller. Utomhusmodellerna finns med inbyggd antenn eller extern antenn.

Dessutom finns olika modeller med olika anslutningar.

Ser listan här OBS vi har fler modeller i beställningssortimentet.